Programpunkt

no image
04
Feb
2018

Euphoria

  • Pris:80 kr
  • Visning:Analysera mera
  • Tid:1930

Visningen sker i samarbete med Svenska psykoanalytiska föreningen. Efter visningen inleder en psykolog ett samtal tillsammans med samtalsledaren och publiken om filmen vi just sett. Samtalet där det är fritt fram att ta till orda – eller bara lyssna – pågår 30-45 minuter i omedelbar anslutning till filmen.

Alla intresserade är välkomna! Ingen föranmälan krävs.

Systrarna Ines och Emelie står inför en stor existentiell uppgörelse när livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständig främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar med oss på en resa i konflikt och försoning. Tillsammans spenderar de en avgörande tid under extraordinära omständigheter, allt på en plats som står för något större än oss själva.

Euforia berör livets ytterligheter i en känslomässig bergochdalbana. Värme och humor blandas med ilska och sorg. Filmen bjuder in till en kollision på randen av det moderna samhället. Den tar oss bortom föreställningen om vad vi strävar efter att vara. Istället konfronteras vi med vad vi i själva verket är.

 

Från 11 år
Speltid: 1 tim 44 min.
Regi: Lisa Langseth, Sverige/Tyskland 2017.
I rollerna: Alicia Vikander, Eva Green, Charlotte Rampling, Charles Dance, Paul Feigs, Adrian Lester, Mark Stanley m.fl.

 

Filmen är A-märkt