Programpunkt

no image
20
Feb
2018

Loving Vincent

  • Pris:MEDLEMSKAP
  • Visning:Skarpnäcks filmstudio
  • Tid:1930

Till Skarpnäcks filmstudio löser du medlemskap per termin (300 kr för 7 filmer). Det går inte att köpa biljetter till en enstaka film.

Det är den 29 juli 1890 och en skadad man kommer stapplandes ner för en gata i den lilla franska staden Auvres. Han trycker sina händer mot ett färskt skottsår i magen. Mannen är Vincent van Gogh – vid tiden okänd för omvärlden, i dag en av tidernas största konstnärer. Hans tragiska död är omgärdad av mystik och spekulationer – vem var det egentligen som sköt? Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar.

Filmmakarna lär ha hållit på med projektet i 10 år och engagerat flera hundra begåvade konstnärer och tillsammans med dem skapat 66 000 oljemålningar där de flesta är baserade på Vincent van Goghs egna motiv – i denna världens första helt oljeanimerade film. Resultatet är en färgsprakande, fascinerande och rörande berättelse om skaparglöd, passion och förtvivlan.

Från 7 år
Speltid: 1 tim 35 min.
Regi: Dorota Kobiela & Hugh Welchman, Storbritannien/Polen 2017.
I rollerna: Douglas Booth, Helen McCrory, Saoirse Ronan, Aidan Turner, Eleanor Tomlinson; Jerome Flynn, Chris O’Dowd m.fl.