Programpunkt

The Square
24
Sep
2017

The Square

  • Pris:80 kr
  • Visning:Repertoar
  • Tid:1930

Vi firar 40-årsjubileum! 1977 tog föreningen över Reflexen från SF. Kom och fira med oss på säsongsstarten 24/9. Du får 40 kr i rabatt när du köper biljett till båda vuxenföreställningarna samtidigt.

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som ska påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris.

Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid – om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

 

Från 11 år
Speltid: 2 tim 22 min.
Regi: Ruben Östlund, Sverige 2017.
I rollerna: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West m.fl.