Reflexen

Skarpnackskultur-e1440617191804

Biograf Reflexen

Biograf Reflexen i Kärrtorp drivs av Kulturföreningen Biograf Reflexen (tidigare Skarpnäcks kulturkommitté) sedan 1977. Vår strävan är att vara Stockholms trevligaste kvalitetsbiograf. Biografverksamheten består av föreställningar för barn, ungdomar, skolelever och vuxna. Genom att styrelsen arbetar ideellt i biografen möjliggör det låga biljettpriser. Vi visar ingen reklam före visningarna, så filmerna startar på utsatt tid.

Biografverksamheten sker i samverkan med Folkets Hus och Parker/Bio Kontrast. Biograf Reflexen är sedan 2013 medlemmar i Folkets Hus och Parker och har därigenom även avtal för digitala live-sändningar.

Verksamheten möjliggörs av stöd från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, Stockholms stad och Svenska Filminstitutet.

Kulturföreningen Biograf Reflexen är en ideell förening, som sedan starten på 1970-talet består av föreningar ur det lokala föreningslivet och sedan 2013 även av privatpersoner.

Föreningens styrelse väljs vid årsmötet. Rösträtt på årsmötet har medlemmar (privatpersoner) som betalat årets medlemsavgift samt ombud från medlemsföreningarna. Tycker du att Reflexen är en viktig del i stadsdelen – kom då med och stöd oss!

Hur blir jag en Reflexenvän?

Genom att betala in medlemsavgiften, som för närvarande är 200 kr/år, till plusgiro 50 93 63-8. Glöm inte att ange ditt namn och e-postadress och postadress om du använder inbetalningsavi. Betalar du över internet skriv ditt namn och mejladress på meddelanderaden, adressen får vi per automatik. Om din internetbank inte godkänner @-tecknet skriv din e-postadress med (at) istället. I medlemsavgiften ingår en tygkasse som du kan hämta i samband med våra filmvisningar.

Hur blir din förening medlem?

Föreningen ska vara väl etablerad och ha ideell karaktär. Tillsammans med medlemsansökan ska föreningens stadgar samt uppgift om styrelsen och redogörelse för föreningens verksamhet och medlemsantal inskickas till info@reflexen.nu eller till Biograf Reflexen, Box 6034, 121 06 Johanneshov. Medlemsavgiften för föreningar är 200 kr/år och ska betalas in till plusgiro 50 93 63-8. Glöm inte att ange föreningens namn och e-postadress.

Kontakt: Postadress: Box 6034, 121 06 Johanneshov

E-post: info@reflexen.nu

Styrelsen
Mats Rosenqvist, ordförande – Tel. 070-458 30 89
Tina Heinsoo, vice ordförande
Jaan Kolk, kassör
Ulla Widén, sekreterare
Kajsa Olsson, vice sekreterare
Lars Ernholm
John Farrow
Stephen Holmström
Emelie Sundberg
Sara Sveding