Programpunkt

Flykt – gratis visning
01
Apr
2022

Flykt – gratis visning

  • Pris:Gratis
  • Tid:1900

Reflexen visar tillsammans med 27 europeiska länder den danska filmen Flykt, som är nominerad till LUX – European Audience Film Award. Efter filmen blir det en direktsänd frågestund med filmens upphovspersoner från Belgien. Du har som besökare möjlighet att ställa frågor från salongen. 

Visningen organiseras av Europaparlamentet, Lux Audience Reward, Europakommissionen och Creative Europe-MEDIA programme tillsammans med Europa Cinemas och är gratis för dig som besökare. Kom i tid, vi öppnar dörrarna 18.30 och det är ”först till kvarn” som gäller.

Mer information om priset och hur du röstar finns här

Flykt är också Oscars-nominerad i tre kategorier, bl a som bästa internationella film. Flykt är tyvärr brinnande aktuell med tanke på situationen i Ukraina och de flyktingströmmar som kriget orsakar.

Denna animerade dokumentär berättar den sanna historien om Amin som tvingas konfrontera sitt förflutna för att rädda sin framtid. Han flydde från Afghanistan till Danmark som ensamresande barn. Nu, som 36-åring, är han framgångsrik akademiker och ska gifta sig med sin pojkvän. Men han har hemligheter som riskerar att rasera det liv han har byggt upp. För första gången berättar han hela sin historia för en nära vän.

 

Från 15 år
Speltid: 1 tim 23 min.
Regi: Jonas Poher Rasmussen, Danmark/Frankrike/Sverige 2021.