Programpunkt

INSTÄLLD: Stockholms Filmfestival Junior

INSTÄLLD: Stockholms Filmfestival Junior

  • Pris:Fri entré
  • Visning:Filmfestival

Stockholms filmfestival Junior bjuder in till filmfest 30 mars-4 april 2020 på bl.a. Reflexen! Årets tema är Unga och kriminalitet, ett viktigt ämne som vi hoppas kunna bidra till intressanta diskussioner och nya perspektiv från den unga publiken.

Att besöka Juniorfestivalen är kostnadsfritt för barn och unga 6-19 år, lärare och festivalens medlemmar.

Information om programmet och hur du bokar biljetter finns på stockholmfilmfestival.se.

Festivalens mål är att visa kvalitetsfilm från hela världen, film som sällan når den vanliga biorepertoaren, hemmen eller skolorna. Visningarna varieras med eget filmskapande, diskussion och underlag att ta med tillbaka till klassrummet. Dessutom besöks festivalen varje år av ett antal internationella filmskapare som kommer till Stockholm för att möta publiken och svara på frågor.

Stockholms filmfestival Junior bildades år 2000 för att sprida kvalitetsfilm för barn och unga. Festivalen arrangerar filmverkstäder och kortfilmstävlingen ”1 minut film” för att inspirera till filmskapande redan i tidig ålder. Under festivalveckan visas film från hela världen i biografer runt om i Stockholm för grundskolor, gymnasier och alla mellan 6-19 år – med fri entré.