Nyhet

Zoom – bio för dig mellan 15 och 20 år

Zoom – bio för dig mellan 15 och 20 år

11 januari, 2020

3 filmer för bara 50 kronor!

Reflexen startar tillsammans med Sveriges Förenade Filmstudios, SFF en filmstudio för ungdomar. Precis som för den ”vanliga” filmstudion för vuxna går det inte att köpa biljetter till en enstaka film. Men för bara 50 kronor ingår 3 filmer.

Medlemskortet köper du på www.zoom.bobofilm.se

Måndag 20 januari kl. 17.30 – Color Out of Space

En lysande meteorit slår ner på familjen Gardners gård utanför Arkham, Massachusetts. Familjefadern Nathan tror inte sina ögon när grödor och boskap börjar suga åt sig av skenet. Allt levande förvandlas av det mystiska ljuset, och snart infekteras han själv av paranoia och skräck. Richard Stanley är tillbaka i registolen med en maxad filmatisering av H. P. Lovecrafts skrämmande berättelse. Nicolas Cage i högform fortsätter segertåget med Elijah Woods produktionsbolag Spectrevision, efter förra succéproduktionen Mandy.

Regissör: Richard Stanley
Manus: Richard Stanley, Scarlett Amaris
Utgivningsår: 2019
Medverkande: Nicolas Cage, Q’orianka Kilcher, Joely Richardson, Tommy Chong
Språk: Engelska

Måndag 10 februari kl. 17.30 – Akira

I en snar framtid, efter världsvid ödeläggelse från det stora kriget, ligger den dekadenta megastaden Neo Tokyo. Kriminella gäng, polisbrutalitet, korruption och utbredd arbetslöshet gör staden till en plats i ständig oro. De två unga motorcyklisterna Kaneda och Tetsuo ger sig ut på jakt efter sanningen, för att bringa ordning i en stad i konstant oreda. Akira är anime- och cyberpunkklassikern som saknar motstycke i modern sci fi-historia.

Regissör: Katsuhiro Ôtomo
Utgivningsår: 1988
Medverkande: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama
Språk: Japanska

Måndag 24 februari kl. 17.30 – And Then We Danced

Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för.

Regissör: Levan Akin
Utgivningsår: 2019
Medverkande: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Giorgi Tsereteli
Språk: Georgiska